Energetska obnova vrtića

1/26/2022

Hvale vrijedan primjer educiranja djece o energetskoj obnovi dolazi nam iz Trogira gdje su odgojiteljice vrtića "Maslačak" približile važnost energetske obnove mališanima na vrlo kreativan način - oni su nacrtali što za njih znači čuvanje energije i prirode, a njihove je crteže potom jedan trogirski umjetnik prenio na energetski obnovljena pročelja vrtića.


Energetska obnova Dječjeg vrtića "Maslačak" provedena je uz sufinanciranje Europskog fonda za regionalni razvoj čija su sredstva osigurana pozivom Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja. Ukupna vrijednost projekta iznosila je preko l,3 milijuna kuna od čega je bespovratno dodijeljeno više od 260 tisuća kuna. Zgrada vrtića sagrađena je 1974. godine a vrtić pohađa 100-njak djece.
U okviru Poziva Ministarstva za energetska obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanj, na području Splitsko-dalmatinske županije, za ukupno 8 projekata (3 vrtića i 5 škola) iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je preko 7,6 milijuna kuna.

Više možete pronaći na sljedećim linkovima:

https://mgipu.gov.hr/vijesti/energetska-obnova-zgrada-kako-je-vide-djeca/9287

https://www.youtube.com/watch?v=qUX0yvqMQK4