O nama

SPECULUM društvo s ograničenom odgovornošću za poslovno savjetovanje i usluge sa sjedištem u Zagrebu izdavač je internet stranice www.energetska-obnova.com. Skup usluga koje pruža SPECULUM na domeni www.energetska-obnova.com je uspostava E-burze za energetsku obnovu u zgradarstvu i industriji koja obuhvaća:

  • organizacija i posredovanje pri ugovaranju raznih vrsta usluga koje spadaju u domenu energetske obnove u zgradarstvu i industriji;
  • upravljanje sadržajem i pružanje informacijskih usluga putem interneta;
  • provođenje financijskih transakcija.

Portal E-burza energetske obnove predstavlja jedinstvenu platformu koja odgovara na najčešće postavljena pitanja u energetskoj obnovi te pruža zanimljive informacije ZA sve uključene dionike. Opći cilj projekta je podizanje konkurentnosti, modernizacija i diversifikacija hrvatskog gospodarstva kroz poboljšanje suradnje poslovnog sektora s institucijama za IRI, kroz jačanje kapaciteta poduzeća za istraživanje, razvoj i inovacije te kroz razvoj novih proizvoda i otvaranje radnih mjesta.

Stvaranjem te internetske platforme planira se povećati broj uspješno provedenih projekata iz područja energetske obnove, koji neće ovisiti samo o dostupnim bespovratnim poticajima i postojećim modelima financiranja, već će se oslanjati i na druge, inovativne financijske i tehnološke modele kako bi takvi projekti bili zanimljivi za sve uključene strane. Jedna od prednosti ovog portala jest što analizira i tipizira najčešće probleme koji se javljaju u procesu energetske obnove te za njih predlaže praktična tipska rješenja, ali i na druge načine obrađuje razne aspekte ove složene tematike.

Sve na jednom mjestu

Portal E-burza energetske obnove na jednom mjestu okuplja renomirane ponuđače i izvođače radova, inženjerske i konzultantske usluge, bankarski sektor te osiguranja, dok s druge strane, zainteresirane zgrade i industrijski pogoni mogu opisati svoje probleme i želje u energetskoj obnovi, te u konačnici – zatražiti ponudu. Ovakva platforma omogućuje standardizaciju i oblikovanje tržišta energetske obnove, što u konačnici vodi ka većem broju uspješno realiziranih projekata. Obrada te realizacija uspješnih projekata, povezujući interese ponude i potražnje u zajednički interes koji u konačnici pogoduje cijelom tržištu i gospodarstvu općenito.

Financiranje EFRR

Projekt je obuhvaćao i kolaborativno istraživanje i razvoj s partnerskom institucijom – Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu a provodio se od 1. ožujka 2018. do kraja kolovoza ove godine. Projekt se realizirao u okviru Trajno otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja”, sufinanciranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Tvrtka SPECULUM d.o.o. je jedinstvena tvrtka na domaćem tržištu koja pruža i konzalting i inženjering usluge usmjerene realizaciji razvojnih projekata, najčešće po principu ključ u ruke. Svojim klijentima nudi široku lepezu intelektualnih usluga iz domene poslovnog savjetovanja, projektnog financiranja, sufinanciranja iz EU fondova, ali i inženjering usluge kao što su projektiranje i stručni nadzor, provedba projekata energetske učinkovitosti i tome sl.

Podaci o firmi

Ime firme: SPECULUM d.o.o.

Adresa: Bartolići 49, Zagreb

Poštanski broj: 10000

OIB: 92648549816